Mooie boot, maar wanneer ga je weer weg?

 

Update 26/07/2010:   Als tijdelijke noodoplossing heeft de Castor mondelinge toestemming gekregen van het Ontwikkelings Bedrijf Rotterdam en het Havenbedrijf om ligplaats te nemen aan de Wilhelminapier, achter Hotel New York. Tevens mochten we bij het Havenbedrijf inprikken op de walstroom, zodat we geen overlast veroorzaken met de generatoren.

Heren, bedankt zover!

 

Tijd van komen, tijd van gaan.

Drie jaar lang heeft de Castor in de City Marina Rotterdam gelegen. Een commerciele jachthaven.

 

Dit was de enige lokatie waar we toenertijd, na lang informeren, welkom waren. Uiteraard tegen een aanzienlijke vergoeding, gezien de grootte van de Castor.

 

Doch was deze plek verre van ideaal. Met name de (voor de Castor) ontzettend krappe brug waar we steeds met 7cm speling doorheen moesten, heeft ons doen besloten de haven te verlaten.

Ongeacht hoe voorzichtig we ook erdoor voeren, steeds hadden we schade aan de lak. Voorts was er een reŽele kans dat we de brug of de jachtjes erachter een keer zouden raken, met alle gevolgen van dien.

 

Verder lag de Castor rustig op die plek, een beetje te rustig, volledig verstopt in een woonwijk.

Ook het parkeren voor de vrijwilligers was er verre van ideaal, de hele wijk stond vol parkeermeters, en met 20 euro per dag je auto wegzetten klust het niet fijn...

Maar zeker ook de 7000 euro per jaar havengeld hebben meegedragen aan het besluit de haven te verlaten. We steken dit geld uiteraard liever in de Castor.

Al met al genoeg reden om te vertrekken, zonder nieuwe ligplaats, want dat kregen we uiteraard wederom niet voor elkaar.

7cm speling: vragen om problemen

 

Welkom?

Tijdens havenfestivals e.d. door heel Nederland wordt de Castor en andere Varende Monumenten betaald om te verschijnen, maar grappig genoeg zitten maar weinig gemeenten erop te wachten om dergelijke schepen een thuishaven te geven. Een plekje waar een schip ligt als het niet vaart...

Ongelijk kan niemand ze geven, gezien het feit dat schepen, als ze eenmaal ergens liggen, soms de neiging hebben om volledig weg te roesten. En zie die wrakken dan nog maar eens te verwijderen uit de gemeente.

De goede lijden dan ook onder de kwaden in deze.

Rotterdam heeft enorm veel lege havens rond het centrum. Deze zijn zo'n beetje allen in beheer bij het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam. Helaas hanteren zij al jaren het beleid om per definitie geen schepen in die havens te leggen. Alleen pontons e.d. mogen in de havens liggen... Tja...

De overige havens en kades zijn van het Havenbedrijf Rotterdam. Ondermeer het Noordereiland is in hun beheer. Gezien het historische en maritieme karakter van het Noordereiland leek ons dit een uiterst geschikte plek om de Castor weg te leggen.

Enkele bewoners van het eiland waren razend enthousiast toen ze de Castor af zagen meren. "Eindelijk iets moois aan onze kade!!".

Helaas was ons bezoek slechts van korte duur, want enkele dagen later sommeerde de havendienst ons te vertrekken, met als reden dat de Castor geen binnenvaartschip is. Punt.

Gelukkig mochten we van het Havenbedrijf tijdelijk ligplaats nemen langzij het zusterschip Betelgeuze. Ook het Zeekadetkorps Rotterdam vond dit prima, daarom is de Castor momenteel te vinden aan de Waalhaven Oostzijde in Rotterdam.

We zijn er vanzelfsprekend erg dankbaar voor, maar het bewijst wederom wat iedereen al wist. Schepen als de Castor zijn leuk voor een paar dagen, maar daarna wegwezen!

Het spookbeeld voor elke gemeentehaven.

 

 

Een toeristische attractie voor elke gemeentehaven!

 

 

 

Liefst blijven we in Rotterdam e.o., maar dit lijkt een moeilijk verhaal te worden gezien de beleidvoering tegen schepen in de HAVENSTAD......

 

Wordt Vervolgt!